Envirochannel en Envirokerb

Een volledig gerecyclede roostergoot die bekend staat om zijn lichte gewicht, grote sterkte en meest milieuvriendelijke waterafvoergoot op de markt.

Envirochannel is het optimale drainage systeem voor projecten variërend van supermarktterreinen en industriegebieden naar snelwegen en architectonische plannen. Tevens zijn er high-capacity units en specifieke eenheden voor benzinestations.

Envirochannel

Envirochannel kan in combinatie met Envirokerb worden gebruikt – de uit-één-stuk vervaardigde gecombineerde trottoirbandafvoer oplossing.

Meer en meer opdrachtgevers kiezen voor Envirokerb, met als resultaat, meer dan één miljoen eenheden gelegd in projecten in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten.

De Envirochannel en Envirokerb systemen zijn volledig compatibel en voldoen aan de eisen van zelfs de meest complexe plannen.

Envirochannel breekt niet. De eenheden zijn gemaakt van een gerecycled materiaal dat sterker is dan beton en gecertificeerd is naar klasse D400. De eenheden kunnen tijdens de bouwfase worden belast zonder gevaar voor breuk.

Het gewicht van de eenheden ligt tussen 9-19kg, hetgeen betekent dat Envirochannel manueel kan worden geïnstalleerd. Dit draagt bij aan het gemak van de installatie en verminderding van gezondheids- en veiligheidsrisico’s.

Envirochannel is bestand tegen alle vormen van afvalwater, inclusief wegzouten, benzine en diesel. De eenheden roesten niet en behouden hun afwerking tijdens en na de installatie.

De materiaalkosten, bouwdiepte en installatie tijd worden verlaagd in vergelijking met traditionele systemen.

Traditionele producten barsten vaak bij de aansluiting van het metalen rooster met het betonkanaal. Envirochannel’s uit-één-stuk ontwerp zorgt ervoor dat de belasting gelijkmatig verdeeld is met geen gevaar van barstvorming.

Breukbelasting drainage

Meer informatie over Envirochannel kunt u vinden in de Envirokerb brochure, welke u hier kunt downloaden.

Heeft u een actueel project waarbij Envirochannel kan worden ingezet, neem contact met ons op!